Sam & Sophie vind je in het hart van Amersfoort

Je vindt ons in het hart van Amersfoort, wakend over de stad en met (uit)zicht op wat het te bieden heeft. Ik kan je verklappen: hier is het nooit saai en heb je alle voorzieningen spreekwoordelijk voor de deur. Van bruisende brouwerijen tot culinaire verrassingen en culturele parels. Maar ook de grote steden en natuur, zoals de Soester Duinen of de Utrechtse Heuvelrug, liggen binnen handbereik. We zijn benieuwd wat de dag jou brengt.

Horeca

In Amersfoort vind je horeca voor elke trek. Of dat nu een verfijnd diner of laagdrempelige borrel is. Klein voorproefje? Als bierliefhebber raad ik zowel de Rock City Brewpub als Stadsbrouwerij De Drie Ringen aan. Hun ambachtelijke brouwsels zijn voortreffelijk en ze weten steeds weer te verrassen! Sophie is vaak te vinden bij de nieuwste hotspots, zoals de speakeasy cocktailbar, wijnbar Zuster margaux of B.A.S. Bites And Store. Voor de zoete trek waait ze graag aan bij Anna’s Smaakatelier; je weet wel, van die vrouw die Heel Holland Bakt won! En tijdens werkuren is - heel toepasselijk - Bij Sophie Amersfoort haar vaste stek. Vertel jij ons straks waar we heen moeten?

Winkels

Voor een dagje winkelen moet je niet bij Sam zijn. Als echte fashionista weet ik precies waar je moet zijn. De talloze boetieks, speciaalzaken, vintage winkels én grote ketens maken Amersfoort absoluut mijn favoriete shopstad van Nederland. Allereerst heb je de HEMA en supermarkt PLUS om de hoek. Zo hoef je voor de dagelijkse boodschappen nooit ver, ideaal. Maar voor het echte werk tip ik je het Eemplein, waar je alles vind wat je nodig hebt. Een rondje centrum door de Lange- en Krommestraat stelt overigens ook nooit teleur. Daarnaast scoor ik sinds kort graag vintage en ben dan ook geregeld te vinden in Isselt, dat diverse leuke winkels rijk is. Een dagje struinen door de verrassende wijk Kamp vind ik trouwens net zo leuk.

Cultuur

Cultuur proeven? Amersfoort heeft genoeg! Zelf raak ik niet uitgekeken op het 140 jaar oude Museum Flehite. De locatie in de drie laatmiddeleeuwse muurhuizen is op zichzelf al prachtig, maar ook de steeds wisselende tentoonstellingen met (inter)nationale kunst blijven me boeien. Ben jij meer van de moderne en abstracte kunst? Bezoek dan het Mondriaanhuis, dat zich in een prachtig stukje stad bevindt. Of ga op naar Musiom of de Amersfoort Art Galerie, die over o.a. het werk van één van Amersfoorts bekendste schilders Toon Tieland beschikt. Overigens is Sophie wel te porren voor een filmpje op z’n tijd. Perfect dus dat de VUE-bioscoop maar 1 minuutje lopen is.

Natuur

Met alle parken, wateren, bossen en duinen in en rondom de stad haal ik als Amersfoorter elke dag mijn hart op. Zo wijk ik binnen de ring graag uit naar stadspark Klein Zwitserland waar ik urenlang over de slingerpaden en heuvels kan struinen. Sophie supt als het zonnig is het liefst door het romantische Park Randenbroek of over de grachten door de binnenstad. Het leuke aan Amersfoort is namelijk dat je er niet alleen veel groen, maar ook water vindt. Zo haal ik elk weekend een frisse neus langs De Eem. Ze noemen dit de verborgen rivier, omdat het nauwelijks ontsloten is door toeristische trekpleisters. Daarnaast moét je de fietsroute door de bossen van Birkhoven en Soestduinen naar Den Dolder een keer volgen, werkelijk prachtig!

Wanneer start de verkoop? Bekijk de pagina planning
Vragen? Neem contact met ons op