Update bestemmingsplan Sam & Sophie

16 mei '24

Zoals eerder aangegeven is het vanuit Sam & Sophie even stil geweest. Voordat we in verkoop kunnen met de circa 65 appartementen in gebouw Sam hebben we namelijk een definitief bestemmingsplan nodig.

image alt

Voorlopig niet in verkoop

Eind februari is het bestemmingsplan met omgevingsvergunning opnieuw vastgesteld door de gemeenteraad en vervolgens weer 6 weken ter inzage gelegd tot half april.

Inmiddels hebben wij van de gemeente Amersfoort vernomen dat er 3 bezwaren zijn ingediend. De Raad van State zal de binnengekomen bezwaren binnenkort gaan behandelen. Normaliter betekent dit dat de bezwaren binnen 6 maanden worden behandeld, maar het kan ook oplopen tot 14 maanden. 

Wij hebben hierop geen enkele invloed. Helaas betekent dit dat we voorlopig niet in verkoop kunnen. Dit zal voor jou net als voor ons een tegenvaller zijn.

Hoe nu verder?

Totdat de Raad van State de bezwaren heeft beoordeeld kunnen wij niet in verkoop. Met het oog op de doorlooptijd van 14 maanden verwachten wij ook niet eerder dan in het derde kwartaal van 2025 te kunnen starten.

Zoals je van ons gewend bent zullen wij je wel updates blijven geven en wij blijven positief rondom de ontwikkelingen aan de Utrechtseweg in Amersfoort. Ben je benieuwd naar andere ontwikkelingen op en rondom de Zonnehof? Bekijk dan de website.

Liefs Sam & Sophie

  Naar het woningaanbod
  Zonnehof ontwikkelingen bekijken