Sophie is supertrots op Amersfoort

23 november '23

Dat Sophie enthousiast is over de locatie van beide woontorens, dat wisten we al. Eerder vertelde zij ons: Tegen de historische binnenstad en grenzend aan Amersfoorts beste wijken, pronken wij straks trots op de Stadsring. Centraler kan haast niet’. Maar onlangs werd Sophie nóg trotser op haar woonplaats Amersfoort. Ze vertelt je graag waarom.

image alt

Europese stad van het jaar

Sophie: ‘Ja, ik ben echt supertrots, want Amersfoort is door The Academy of Urbanism in Londen uitgeroepen tot Europese stad van het jaar. Dat is toch fantastisch! Ik vond Amersfoort altijd al een heerlijke plek om te wonen. Hoe fijn is het dat dit nu ook door een officiële jury van wetenschappers, politici en vakspecialisten op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling uit de hele wereld is onderkend. Het viel de jury op dat de kwaliteit van leven in Amersfoort van een hoog niveau is door vooruitstrevende stadsplanning en vernieuwing terwijl het historische karakter behouden blijft.

Fotograaf: Harold Jonker 

Zij-aan-zij met grote namen

Amersfoort prijkt met deze prachtige titel naast grote namen zoals Berlijn, Antwerpen, Edinburgh en Lissabon. De enige andere stad in Nederland die zich voorheen 'European City of the Year' mocht noemen, is Rotterdam. Deze stad ontving de titel in 2015.

Wat waren de criteria?

Waar op gelet is bij het toekennen van de titel, is de indeling van een stad, de mix aan woningtypen en de verbindingen tussen de diverse wijken van een stad. Maar ook een belangrijk punt is de betrokkenheid van de inwoners en de mate waarin ze zich thuis voelen in hun woonomgeving. In september 2023 beoordeelden een aantal specialisten Amersfoort onder andere op stedenbouwkundige kwaliteiten, maar ook op duurzaamheid en hoe de stad wordt bestuurd.

image alt

Gericht op het welzijn van de inwoners

En weet je wat nu zo mooi is? De jury bepaalde dat de prijs naar Amersfoort moest gaan omdat de stad zich zo richt op het welzijn van inwoners. Onder andere door het diverse aanbod aan betaalbare en kwalitatief goede woningen. En dat is nu precies waar het bij Sam en mij om draait. Bij ons vindt iedereen - en dan bedoelen we écht iedereen - een thuis. Van een bescheiden appartement tot een riant penthouse of iets daar tussenin, Sam en ik zorgen ervoor dat je je hier volledig thuis voelt.

Fotograaf: Harold Jonker 

Ook wonen in Amersfoort?

Heb je al gezien dat de woningtypen van woontoren Sam op de website staan? Bekijk snel de belangrijkste kenmerken én prijsindicaties en meld je aan. Misschien staat jouw droomappartement er wel tussen!’

Naar het woningaanbod
Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Woning kopen in Sam&Sophie? Zó werkt het!