Sam krijgt stadsverwarming

5 september '23

Alle appartementen aan de Utrechtseweg in Amersfoort worden niet meer aangesloten op het gasnet. De appartementen krijgen een duurzame warmtevoorziening, namelijk stadsverwarming, ook wel een warmtenet genoemd. Maar wat houdt dat precies in? Sam vertelt je er meer over.

Heb je een nieuwbouwwoning in woontoren Sam op het oog? Bekijk dan de animatie onderaan deze pagina waarin schematisch wordt uitgelegd wat een warmtenet inhoudt voor jouw toekomstige nieuwbouwwoning! 

Wat is stadsverwarming?

Het warmtenet is een collectieve verwarming voor meerdere woningen, waarbij warmte centraal wordt verkregen door restwarmte van een fabriek, geothermie (aardwarmte) of een andere vorm van centrale opwekking. Met stadsverwarming gebruik je geen cv-ketel voor het verwarmen van je huis. Via een netwerk van leidingen onder de grond, waardoor warm water stroomt, wordt het gebouw straks verwarmd. Jouw nieuwbouwwoning is dus direct aangesloten op een milieuvriendelijk warmtenet. Daarmee ben je verzekerd van een zeer betrouwbare warmtevoorziening en draag je bij aan een schonere toekomst.