Kerst met Sam en Sophie

30 november '22

Nu de feestdagen voor de deur staan, bruist Amersfoort van (nog meer) gezelligheid, warmte, licht en kerstactiviteiten. Wij houden ervan, jij ook? Misschien vier je kerst over een paar jaar wel hier in je eigen appartement! Nu nog kun je hier lekker goedkoop parkeren als je kerstinkopen gaat doen. Krijg je net als Sophie enorme trek van kerstshoppen, dan eet je lekker een hapje bij Sushi Koi, op de toekomstige plek van Sophie. We geven je graag nog meer tips voor kerst in Amersfoort!

Kerstactiviteiten

De binnenstad van Amersfoort staat in december in het teken van gezellige kerstactiviteiten. Zo verheugt Sophie zich al op de kerstmannenloop op 16 december en kijkt Sam uit naar De Warme Wintermarkt, in de Oude Fabrieksstraat. Je vindt ons allebei ook vast wel een keer op het Oliemolenhof, waar momenteel hard wordt gewerkt aan de opbouw van Serious Request. Hier sluiten de dj's van 3FM zich vanaf 18 december op in het glazen huis. En zo is er ook nog een kerstbingo, een foute kersttruienborrel, kerstlichtjestocht, een kunstkerstmarkt en kun je de Onze Lieve Vrouwentoren in de avond beklimmen om Amersfoort vanaf grote hoogte te bekijken. Kun je (net als wij) niet kiezen? Dan doe je het toch gewoon allemaal!

Parkeren bij Sam

Kom je met de auto naar Amersfoort om te kerstshoppen? Tegenover Sushi Koi en KFC, op The Spot, kun je lekker goedkoop parkeren op de stadsring. Parkeren kost hier € 1,60 per uur en blijf je de hele dag, dan kan betaal je € 11,50. Let op; parkeer je auto netjes op een goede plek, naar eigen inzicht want parkeervakken kennen ze hier niet. Let op, het terrein is braakliggend en kan dus wel wat hobbelig zijn. Tip van Sophie; als je toch in de buurt bent, neem dan meteen een kijkje bij de Scandinavische kerstcollectie van Sissy Boy of shop originele cadeautjes voor het kerst-dobbelspel bij Flying Tiger, aan hetzelfde plein.