Ontdek de culinaire hotspots van Amersfoort!

25 september '23

Amersfoort, de prachtige historische stad in het hart van Nederland, staat niet alleen bekend om zijn rijke geschiedenis en pittoreske grachten, maar prijst zichzelf ook gelukkig met een bruisende culinaire scene. Van het jaarlijkse 'De Proef' - een onmisbaar evenement voor wie de culinaire hoogstandjes van Amersfoort wil ervaren - tot gezellige eetcafés en verfijnde gastronomische restaurants. Amersfoort biedt een breed scala aan smaakervaringen voor alle fijnproevers. Ontdek de culinaire hotspots van Amersfoort en laat je verleiden.

Hip en happening

Amersfoort bruist van hippe en happening eet- en drinkplekken. Teveel om ze hier allemaal op te noemen, daarom hebben wij alvast een top 3 voor je gemaakt. BKK Thai biedt je bijvoorbeeld een authentieke Thaise culinaire reis met live DJ's terwijl Westwing Cocktailbar je meeneemt in een exclusieve Roaring Twenties-ervaring. Zin in italiaans? MADONNA verwent je de hele dag met heerlijke italiaanse gerechten en bij mooi weer kun je lekker buiten zitten op een gezellig terras aan de stadsgracht.

BKK Thai, fun dining

(Kamp 10)
BKK Thai is gehuisvest in het prachtige historische pand D'Gekroonde Bye-Korf aan de Kamp in Amersfoort en staat garant voor een onvergetelijke ervaring van de echte Thaise keuken. Bij BKK Thai draait alles om 'fun dining', waarbij je wordt meegenomen op een culinaire reis. Laat je zintuigen prikkelen tijdens een heerlijk avondje uit. De Thaise chefs in de keuken maken alle gerechten met uitsluitend verse, natuurlijke, en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. De veelzijdige menu kaart, huisgemaakte cocktails en internationale top wijnen maken het plaatje compleet. Bovendien zorgt een DJ elke vrijdag en zaterdag voor de perfecte achtergrondmuziek met hits van toen en nu. Kom en beleef de ultieme combinatie van smaak en sfeer bij BKK Thai.

Westwing Cocktailbar

(Westsingel 48)
Ontdek Westwing Cocktailbar: een geheimzinnige Speak Easy Bar, verborgen achter een geheime deur. Hier begint je avontuur met het vinden en openen van de deur. Dat kan alleen met de toegangscode die dagelijks verandert! Eenmaal binnen betovert een chique lounge in de stijl van de roaring twenties je met gouden lampen, glazen tafels, en aquamarijnblauwe luxe stoelen. Zwarte-witfoto's uit de tijd van de drooglegging, het zachte kaarslicht, en de intieme ambiance maken dit een klassieke ervaring die je niet wilt missen. Bij het reserveren kun je doorgeven of je aan de bar wilt zitten op leren barchairs met goede rugleuning of misschien liever plaatsneemt in de sfeervolle zitjes met comfortabele cocktailchairs. Gegarandeerd een exclusieve beleving!

MADONNA: all-day long

(Krommestraat 32)
Bij MADONNA word je de hele dag verwend met heerlijke Italiaanse gerechten, van ontbijt tot borrel. Geniet van gezonde en pure smaken met een knipoog naar Italië, meestal klaargemaakt in een houtoven. Hier zijn ze flexibel als het gaat om dieetwensen en allergieën, en je kunt ook smakelijke gerechten to-go meenemen. Ontspan op het ruime terras aan de stadsgracht of gebruik deze ruimte voor speciale gelegenheden. MADONNA is dé all-day hotspot in het prachtige Amersfoort, gevestigd in een historisch pand. Je bent er van harte welkom, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Borrel

Op hoog niveau

Op hoog niveau genieten van een voortreffelijke maaltijd is een ervaring waar velen reikhalzend naar uitkijken. Het is dé ultieme gelegenheid om te ontspannen, te genieten van culinaire hoogstandjes en bijpassende topwijnen. In het bruisende Amersfoort zijn er tal van mogelijkheden om deze verheven culinaire ervaring te beleven, maar we hebben voor jou de top 6 geselecteerd die je absoluut niet mag missen.

Merlot

(Grote Koppel 16)
Laat je verwennen door de exquise gerechten en een selectie van meer dan 100 wijnen in een sfeervolle ambiance. Stomende ovens, pruttelende stoverijen, inkokende "jus de veau," en de geur van vers gebakken brood en vlees doen de smaakpapillen al tintelen. Bij Merlot staat culinair genieten centraal, gewaardeerd door Michelin. Hier geniet je van voortreffelijk eten te midden van een prachtig interieur dat een harmonieuze mix biedt van stijl, moderniteit, warmte en comfort. Gevestigd in een prachtig oud gerestaureerd pand aan de Grote Koppel in Amersfoort, vlakbij de oude binnenstad en het nieuwe Eemkwartier. Merlot: de culinaire hotspot voor levensgenieters!

De Saffraan

(Kleine Koppel 3)
Bij De Saffraan dineer je op een unieke locatie - een oude klipper, compleet omgebouwd tot een eigentijds restaurant met een prachtig dakterras. Deze bijzondere plek biedt niet alleen een adembenemend uitzicht, maar ook culinaire verrassingen. De keuken van De Saffraan staat bekend om haar creatieve gerechten met lokale en verse ingrediënten. De attente bediening helpt graag bij het kiezen van de juiste wijn of een passend alcoholvrij alternatief. Dineren op het water krijgt een nieuwe dimensie aan boord van deze 100 jaar oude klipper in de Eemhaven. Ontdek deze unieke culinaire ervaring!

MEI

(Krommestraat 49)
In de hippe Krommestraat in het centrum van Amersfoort ontdek je MEI, een restaurant met een warme uitstraling. MEI is een duurzaam, biologisch en toekomstbestendig restaurant waar gasten zich direct thuis voelen en tegelijkertijd worden verrast door heerlijk eten. Bij MEI draait alles om de synergie tussen natuur, keuken en gasten. Ze gebruiken hoogwaardige, lokale ingrediënten om eenvoudige, duurzame en uitzonderlijke gerechten te bereiden. Hier staan verse ingrediënten, pure smaken en duurzaamheid centraal, en dat proef je in elk gerecht. MEI is de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar een bijzondere culinaire ervaring met oog voor duurzaamheid.

Bergpaviljoen

(Utrechtseweg 180)
Bergpaviljoen Bistronomique & Bar: al jaren de ideale setting voor lunch, diner of borrel! Het keukenteam verwent je dagelijks met traditionele klassiekers  en verse vis, schaal- en schelpdieren, gepresenteerd op een crushed ice buffet bij binnenkomst. Groenten spelen een prominente rol op het menu en worden dagelijks vers geplukt uit de eigen moestuin, bloementuin en kruidentuin. Geniet hier van de 'joie de vivre' in een ontspannen sfeer met comfortabele stoelen, of je nu op zoek bent naar een goed gesprek met privacy of gewoon wilt genieten van een smakelijke maaltijd. Restaurant Bergpaviljoen biedt feel good gastronomie zonder opsmuk.

Tollius

(Utrechtseweg 42)
Restaurant Tollius, een parel aan de voet van de Amersfoortse Berg, viert gastronomie in zijn puurste vorm. Bij Tollius draait alles om proeven, delen en verrassen. Tollius staat voor eerlijk en puur eten, uitstekende wijnen, een comfortabel interieur, onberispelijke service, indrukwekkende catering en een betoverende wijnkelder. Het menu wordt seizoensgebonden samengesteld, waarbij Chef Barry gedurfde, smaakvolle gerechten creëert die gasten steeds weer verwonderen. Het samenspel van keuken en uitstekende wijnen prikkelt alle zintuigen. Ontdek deze intieme culinaire ervaring in de huiskamer van Amersfoort, Tollius verwelkomt je graag.

Westsingel

(Westsingel 48)
Westsingel staat bekend om zijn creatieve gerechten met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Of je nu kiest voor een intiem diner of een gezellige lunch, de attente service en het smaakvolle menu zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Met een uitgebreide wijnkaart om de maaltijd te begeleiden, is Restaurant Westsingel een favoriete bestemming voor fijnproevers en liefhebbers van goed eten. Een culinaire bestemming die de lokale en internationale smaken samenbrengt in een sfeervolle ambiance in het hartje van Amersfoort.

lunch

Multicultureel

Heb je zin in een onvergetelijke culinaire wereldreis? Dan kun je in één van deze 3 smaakvolle hotspots zeker je hart ophalen. Hier geniet je van heerlijke gerechten en proef je smaken van over de hele wereld. Laat je smaakpapillen verwennen door culinaire creaties uit alle hoeken van de wereld. Een ware belevenis voor fijnproevers die houden van diversiteit!

Gastrobar Ninh Binh

(Hof 23)
Ninh Binh, gevestigd in het hart van Amersfoort, is een waar culinair juweeltje dat de smaakpapillen betovert met verrukkelijke Vietnamese gerechten. Hier wordt gewerkt met dagverse ingrediënten, de groenten komen van de groenteboer, kip van de poelier en vlees van de slager! Hier geniet je van een smakelijke reis door de Vietnamese keuken, met sappige loempia's, hartverwarmende pho-soepen en tongstrelende noedelgerechten. De charmante ambiance en vriendelijke bediening maken de ervaring compleet, waardoor Ninh Binh een favoriete plek is voor fijnproevers die de geheimen van de Vietnamese culinaire traditie willen ontdekken in het bruisende Amersfoort.

HOT: House of Thailand

(Zevenhuizen 7)
Stap binnen in de smaakvolle wereld van HOT (House of Thailand), waar de echte Thaise keuken met liefde en passie wordt gecreëerd. Bij HOT voel je je meteen thuis, omarmt door de warmte van traditionele Thaise gerechten met een eigentijds tintje, waarbij duurzaamheid een belangrijk ingrediënt is. De menukaart verwelkomt niet alleen vleesliefhebbers, maar ook vegetariërs en veganisten met smakelijke opties. Geniet hier van een culinaire reis, een gezellige bar en een zonnig terras. HOT - waar de heerlijke smaken van Thailand en gastvrije sfeer samensmelten tot een culinaire belevenis die al je zintuigen prikkelt!

Dara: wereldkeuken

(Grote Koppel 5)
Tapas maar dan anders. In het hart van Amersfoort vind je Dara, een kosmopolitische ontmoetingsplaats die de rijke smaken van de Mediterrane en Oosterse keuken naar Nederland brengt. Dit restaurant biedt een smaakvolle en exotische culinaire ervaring geïnspireerd op traditionele kleine gerechten uit verschillende streken van de wereld. Gasten kunnen genieten van heerlijke lekkernijen zoals mezzes, kebabs, falafel, hummus en meer. Met een indrukwekkend terras aan de Eemhaven, de gastvrije sfeer en vriendelijke service is Restaurant Dara dé ideale plek voor een romantisch diner of een gezellige avond met vrienden. Een plek waar geur, kleur en smaak centraal staan!

taart
  Voorzieningen in de buurt
  Meer nieuws lezen