Helaas zijn er bij de gemeente Amersfoort bezwaren binnengekomen voor de ontwikkeling van Sam & Sophie. Totdat de Raad van State de bezwaren heeft beoordeeld kunnen wij niet in verkoop. Met het oog op de doorlooptijd van 14 maanden verwachten wij ook niet eerder dan in het derde kwartaal van 2025 te kunnen starten.

Meer weten?

Sam & Sophie.Wonen op z'n Amersfoorts.

Kijkend vanaf de Stadsring op de Amersfoortse binnenstad vind je ons, Sam en Sophie. Twee uitgesproken persoonlijkheden omsingeld door historie en beweging. Wakend over Amersfoort en dus altijd op (de) hoogte. De historische Krommestraat, de markt op de Hof, bruisende brouwerijen, lokale winkeliers en de rust van de natuur altijd dichtbij. Bij ons kan én mag alles, maar jij bepaalt. Eén ding is zeker: wij voelen de magie. Kom jij het met ons ervaren?

image alt

Een uniek één-tweetje

Op de Utrechtseweg 1 en 2-4 torenen wij fier boven de stad uit. De hoogste van de twee? Dat ben ik, Sam. Ik tel in totaal 15 verdiepingen en bied huis aan ongeveer 100 appartementen, waarvan er zo’n 70 straks te koop komen. Van zo’n 50 tot 90 m2, dus of je nu iets kleiners of juist iets groters zoekt: ik ontvang je met open armen. Naast mij pronkt straks Sophie. Misschien minder hoog, maar minstens net zo mooi. Ook zij is 70 koopappartementen rijk, maar dan verdeeld over 9 woonlagen. Fraaie woningen variërend in grootte van zo’n 40 tot 125 m2. Geen paniek, we zorgen allebei voor een uniek uitzicht over de stad Amersfoort. Wat een heerlijke plek om thuis te noemen, toch Sophie?

Amersfoort aan je voeten

Rumoer, ik houd ervan. Als echte Amersfoorter kan ik je vertellen dat vervelen hier niet nodig is. Ik, Sophie, ben de actieve van de twee en weet wat er speelt en waar het bruist. Maar alles verklappen is zonde, dus ervaar het vooral zelf. Ga de stad in, proef culinaire hoogstandjes, strijk met een lokaal biertje neer op het terras van de 3-Ringen en begroet ook even de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Of zeg jij maar ‘Lange Jan’. Maar ook natuurliefhebber Sam vindt hier wat ‘ie zoekt. Want de Treek, Utrechtse Heuvelrug en de Soesterduinen zijn te vinden direct aan de stadsranden. Dwaal, verdwaal of trek je terug in de natuur. Sam en ik wachten thuis op jou en je mooie verhalen. Wat ga jij vandaag doen?

Gaat er een belletje rinkelen?

Waarom nu Sam en Sophie, hoor ik je denken. Inderdaad geen doorsnee namen voor twee woontorens. Laten we teruggaan naar het jaar 2000, toen stoplichtmeisje Sophie (eigenlijk Sofie) werd voorgesteld als Amersfoorts nieuwste inwoner. Op mysterieuze wijze was ze daar, niemand wist waarom. Nu knippert ze al jaren fier op de kruispunten van het station tot het centrum, en ook op de Stadsring kom je d’r tegen. Zo’n negentien jaar later kwam ik daar als Sophie’s nieuwe vriendje - in de vorm van een stoplichtsticker - bij. En het klikte zo goed, dat ik nooit van haar zijde ben geweken.